Veilig Ver(kopen)

Als iemand terughoudend is om volgens deze regels te spelen tijdens het onderhandelen, loop dan weg. En meld aub altijd verdacht gedrag.

Ontmoet elkaar op een veilige plaats en vertel anderen waar en wanneer je naar toe gaat

Probeer altijd  bij daglicht bijeen als je kunt. Kies ergens druk, zoals uw plaatselijke koffieshop. Als u in een huis moet afspreken, moet u altijd een vriend bij u hebben.

Stuur nooit betalingen voor items die u nog niet hebt gezien

De veiligste manier om te kopen is eerst te zien en te controleren wat je krijgt voordat je ervoor betaalt.

Als een advertentie of antwoord te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk zo

Iedereen houdt van een koopje, maar doe je onderzoek en ken de eerlijke marktwaarde voor het artikel. Stel veel vragen en vraag papierwerk, certificaten en ontvangsten aan. Zoek online naar het nummer van uw verkoper of bedrijf om te controleren of ze een geschiedenis of recensies hebben.

Gebruik altijd via Contact formulier van Sellgo op de adverentie pagina aan de rechts kant van advertentie.

Houd altijd uw communicatie binnen Sellgo. Iedereen die probeert u weg te lokken van onze site, probeert waarschijnlijk ons ​​filtersysteem te vermijden dat spam en verdachte e-mails tegenhoudt.

Let op voor nep Sellgo websites en e-mails

We vragen u nooit om inloggegevens, wachtwoord-, bank- of creditcardgegevens via e-mail of sms. Als iemand dat doet, meld dit dan. Bezoek en controleer ook websites rechtstreeks, nooit via een link die u hebt verzonden.

Neem het nooit  grote bedragen geld bij het ontmoeten

Betaal met de beveiligde omgeving van je bank. Maak alleen geld over naar een bankrekening als je de verkoper vertrouwt. Je kunt het overgemaakte geld niet meer terug laten storten. Controleer altijd eerst of de (bank)gegevens bekend zijn bij de politie.